Bakan Tekin 12.sınıf öğrencilerine seslendi! “Sınavda öğrencileri bekleyen en güzel yenilik..."

Bakan Tekin 12.sınıf öğrencilerine seslendi! “Sınavda öğrencileri bekleyen en güzel yenilik..."

12. sınıf öğrencileri için YKS sınavı öncesi devamsızlık affı gelir mi? sorularının gündemde sıcaklığını koruduğu bir dönemde Bakan Tekin lise son sınıf öğrencilerine seslendi. Devamsızlık kararıyla ilgili bakın neler söyledi?

12. sınıfta eğitim gören öğrenciler bu yıl gerçekleşecek YKS sınavı öncesinde devamsızlık konusunun esnetilmesini bekliyor. Bu konuda Bakanlıktan bir hamle gelmesi beklenirken Tekin farklı bir strateji benimseyerek okullarda eğitimin kesintisiz sürdürülmesi fikrini öne çıkaran açıklamalarda bulunmayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıkla ilgili tolerans gösterilmesi talebine yönelik Tekin, böyle bir durumu gerektirecek bir sebep olmadığını söyleyerek “YGS soruları tamamen müfredat odaklı olacak. Endişe etmeyin” dedi.

Bu süreçte okula devam etmenin önemli olduğunu vurgulayan Tekin “dersi takip eden soruları çözüyor” diyerek de ekledi.

Bakan Tekin'in Öğretmen Akademisi ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından 12. sınıf öğrencilerine seslendiği işte o konuşma:

"Sınavda Öğrencileri Bekleyen En Güzel Yenilik"

ÖSYM ile görüştük. 12. sınıf öğrencilerinin okuldan uzak kalması kendi aleyhine olacak. Sorular MEB müfredatına uygun olacak. Okula devam etmeyenlerin gidip merdiven altında aldığı kursun öğrenciye faydası olmayacak.

Yeni soru havuzunda sadece akademisyenler bulunmuyor. Soru hazırlayan ekibin %50'si öğretmenlerden oluşuyor. Önümüzdeki sınavda öğrencileri bekleyen en güzel yenilik; YKS sorularını artık dersleri anlatan öğretmenler hazırlayacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

29 Yorum